75 auteurs!

De 52 hoofdstukken van Leerboek Voeding zijn geschreven door 75 auteurs, allen expert op hun vakgebied. Deze auteurs zijn afkomstig van 27 kennisinstellingen in Nederland.

In 2019 begon de redactie, bestaande uit Maarten Soeters, Nicolette Wierdsma, Hinke Kruizenga en Gerd Bouma, met de samenstelling van het Leerboek Voeding. De auteurs waren enthousiast om mee te doen. De coronapandemie zorgde voor wat vertraging in het schrijfproces maar in de winter van 2022 waren alle hoofdstukken binnen.

Om het boek zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de behoefte van de geneeskunde studenten hebben Rianne Dolmans en Florentine de Boer namens Student & Leefstijl meegedacht in de opzet van het boek en de hoofdstukken van commentaar voorzien.

De 75 auteurs schreven hun hoofdstuk(ken) maar vulden ook een pagina op deze website over hun onderwerp. Hier vind je richtlijnen, kennisclips, podcasts en andere informatie.

Het Leerboek Voeding zal vanaf april / mei 2023 te koop zijn en op 9 juni 2023 is de feestelijke lancering van het boek.

 

De 75 auteurs van Leerboek Voeding zijn werkzaam in de volgende instellingen