Leerboek Voeding
  • Home
  • De fysiologie van voeding
    • Gezonde voeding
    • Maagdarmkanaal
    • Vertering en absorptie
    • Functie-onderzoeken maagdarmkanaal
    • Microbioom en voeding
    • Reuk en smaak
    • Eetlust en verzadiging
    • Energie
    • Eiwit
    • Koolhydraten
    • Vetten
    • Postprandiaal en vasten
    • Micronutriënten
    • Water en zout
  • Nutritional assessment
    • Wat is nutritional assessment
    • Voedingsinname
    • Energiegebruik
    • Spierfunctie en beweging
    • Lichaamssamenstelling
    • Feces: samenstelling en diagnostiek
  • Aan voeding gerelateerde aandoeningen
    • Ondervoeding
    • Sarcopenie
    • Frailty
    • Cachexie
    • Overgewicht en obesitas
    • Diabetes Mellitus
    • Eetstoornissen
    • Coeliakie
    • Erfelijke metabole ziekten
    • Voedsel-overgevoeligheid
  • Klinische voeding
    • Enterale voeding
    • Parenterale voeding
    • Short bowel syndroom, intestinaal falen en intestinale insufficiëntie
    • Suppletie van micronutriënten
    • Refeeding syndroom
    • Interacties tussen voeding en medicatie
    • Voeding en chirurgie
    • Voeding en bariatrie
    • Voeding op de Intensive Care
  • Voeding en preventie
    • Preventie en voeding
    • Voeding in de eerste 1000 dagen
    • Depressie
    • Metabool syndroom
    • Voeding en kanker
    • Voeding en het verouderingsproces
  • Voedingsonderzoek
    • Voedingshypes
    • Belangen, bias en boodschap aan de patiënt
    • Voedingsonderzoek
Select Page

Deel 3 - Nutritional assessment

Hoofdstuk 15

Hoofdstuk 16

Hoofdstuk 17

Hoofdstuk 18

Hoofdstuk 19

Hoofdstuk 20

Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum

Bestel een boek in de webshop!

Redactie: Maarten Soeters, Nicolette Wierdsma, Hinke Kruizenga en Gerd Bouma

Meer over de 75 auteurs

Leerboek Voeding | Contact: info@leerboekvoeding.nl | Privacy